Dostawa artykułów wymieniowych w kategorii pieczywo i wyroby piekarnicze na potrzeby dożywiania dzieci
Szczerbice, dnia 3.11.2015 r.
Zespół Szkolno – Przedszkolny w Szczerbicach
44-293 Gaszowice
ul. Szkolna 6
tel.(32) 45 77 322
Kierując się art. 4 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 – Prawo zamówień publicznych
/Dz.U. Nr 19 poz.177 z późn. Zmianami/ oraz Zarządzeniem nr 021.02.2015 Dyrektora
Zespołu Szkolno–Przedszkolnego w Szczerbicach w sprawie regulaminu udzielania zamówień publicznych o wartości nieprzekraczającej wyrażonej w złotych równowartości 14 000 euro zapraszam do złożenia pisemnej oferty w prowadzonym rozeznaniu rynku na usługę w zakresie dostawy artykułów wymieniowych w kategorii pieczywo i wyroby piekarnicze na potrzeby dożywiania dzieci.
I. Przedmiot i rodzaj zamówienia.
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych w kategorii drób,
podroby, mięso oraz jego przetwory w asortymencie i ilościach podanych w załączniku do niniejszego zaproszenia.
II. Miejsce realizacji zamówienia.
Zespół Szkolno–Przedszkolny w Szczerbicach – magazyn żywnościowy
III. Termin realizacji zamówienia : od 1.12.2015r. do 30.06.2016 r. przez 5 dni w
tygodniu w zależności od potrzeb Zamawiającego.
1. Zamawiający zastrzega sobie prawo unieważnienia procedury bez podania przyczyny,
rezygnacji z niektórych produktów lub zmniejszenia ilości lub poszerzenia ilości
dostarczonych artykułów w oparciu o parametry podane w ofercie.
2. Płatności będą realizowane zgodnie z zapisami zawartej umowy przez obydwie strony.
IV. Wymagania dotyczące oferentów.
O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:
1. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli
ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.
2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także
dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
3. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie
zamówienia.
4. Nie podlegają wykluczeniu z postepowania o udzielenie zamówienia – zgodnie z art.
24 ustawy Prawo zamówień publicznych.
V. Przygotowanie ofert.
1. Ofertę sporządza się czytelnie w języku polskim z zachowaniem formy pisemnej pod
rygorem nieważności, zgodnie z załączonym formularzem ofertowym.
2. Każdy oferent może złożyć tylko jedna ofertę dla jednego zapytania.
3. Oferta winna być podpisana przez osobę upoważniona do występowania w imieniu
oferenta.
4. Ewentualne poprawki winny być naniesione czytelnie oraz podpisane przez osobę
upoważniona.
5. Koszty przygotowania i złożenia oferty ponosi oferent.
6. Podane ceny muszą być cenami brutto
VI. Dokumenty składające się na ofertę.
1. Oferta powinna zawierać:
• wypełniony formularz ofertowy – załącznik nr 1;
• dokument stwierdzający wpis do rejestru / ewidencji firm prowadzących działalność
gospodarcza;
• oświadczenie oferenta „o niezaleganiu z podatkami i składkami na ubezpieczenie
społeczne – załącznik nr 2;
• oświadczenie o spełnianiu warunków wynikających z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo
zamówień publicznych – załącznik nr 3;
• oświadczenie, że dostawa i wniesienie artykułów wymienionych w ofercie odbywać
się będzie do miejsca i w czasie wskazanym przez Zamawiającego - załącznik nr 4;
• oświadczenie o posiadanych środkach transportu oraz osobach uczestniczących w
transporcie artykułów żywnościowych- załącznik nr 5;
• dokument potwierdzający, że samochód jest przystosowany do transportu artykułów
spożywczych
• oświadczenie, iż dostarczane artykuły spożywcze będą jakościowo w gatunku I,
bezpośrednio z magazynu lub hurtowni – załącznik nr 6;
2. Oferty niekompletne nie będą rozpatrywane.
VII. Termin i miejsce składania ofert.
Oferty należy składać osobiście w siedzibie Zespołu Szkolno–Przedszkolnego w Szczerbicach w sekretariacie lub przesyłka pocztowa do dnia 21 listopada 2015 roku do godziny 10.00.
Oferty należy składać w kopertach opisanych: „Dostawa artykułów żywnościowych w
kategorii pieczywo i wyroby piekarnicze na potrzeby dożywiania dzieci ..
VIII. Kryteria wyboru ofert.
1. cena poszczególnych produktów jak i całego asortymentu -- 50 pkt.
2. jakość towaru gat.I /bez obiegu sklepowego/ -- 20 pkt.
3. dostawa i wniesienie towaru do miejsca zamówienia oraz realizacja na czas
zamówienia – 5 pkt.
4. termin płatności faktur 14 dni -- 0 - 5 pkt.
5. ilość wystawianych faktur
a) raz na tydzień --- 10 pkt.
b) raz na dwa tygodnie ---- 5 pkt.
c) raz na miesiąc --- 1 pkt.
6. transport w samochodzie przystosowanym do przewozu artykułów
spożywczych /kserokopia dokumentu / --- 10 pkt.
Wybrana zostanie oferta z największą ilością punktów
IX. Okres ważności ofert.
Oferty pozostaną ważne przez okres 30 dni po ostatecznym terminie składania ofert
tj. do dnia 21 listopada 2015 roku.
X. Data i miejsce otwarcia ofert.
Otwarcie ofert nastąpi dnia 21 listopada2015 roku o godzinie 11-tej w siedzibie
Zamawiającego.
XII. Uprawnieni do udzielania informacji.
Uprawnionymi osobami do bezpośredniego kontaktu z oferentami są:
intendent szkoły – Anna Wojaczek 508275354
sekretarz szkoły – Ewa Biernacka
w godzinach 8.00 - 10.00
Dyrektor Szkoły
mgr Edyta Knapik